top of page
"Παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των οδοντιατρικών εργασιών, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ασθενών μας..."

Εμφυτεύματα

Αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών. Ένα ξαφνικό ατύχημα ή ασθένειες του στόματος (τερηδόνα, περιοδοντίτιδα) μπορούν να προκαλέσουν την απώλεια ενός, πολλών ή και όλων των δοντιών:

Α) Έλλειψη ενός δοντιού:

Τα εμφυτεύματα λύνουν τα προβλήματα φυσικά και «αόρατα». Έτσι σε περίπτωση έλλειψης ενός δοντιού, το εμφύτευμα μπορεί να αποκαταστήσει εύκολα και φυσικά το εκλιπόν δόντι χωρίς να πρέπει να τροχιστούν τα γειτονικά δόντια.

Συμβατική θεραπεία:

Γέφυρα. Στην συμβατική αντιμετώπιση, όπου δεν χρησιμοποιείται εμφύτευμα, η στεφάνη θα πρέπει να στερεωθεί στα διπλανά δόντια, που πρέπει να τροχιστούν!

Β) Έλλειψη πολλών δοντιών:

Εάν λείπουν αρκετά δόντια στη σειρά, μπορούν να αντικατασταθούν είτε με μεμονωμένα εμφυτεύματα (κάθε δόντι να αντικαθίσταται μεμονωμένα), είτε με μια γέφυρα που θα στηρίζεται σε δύο ή και περισσότερα εμφυτεύματα.

 

 

Συμβατική θεραπεία:

Μερική οδοντοστοιχία. Χωρίς εμφυτεύματα, η γνάθος μπορεί να εξυπηρετήσει ως «επιφάνεια επαφής» για την προσθετική εργασία. Η κινητή εργασία στηρίζεται σε ένα ή περισσότερα δόντια.

Γ) Έλλειψη όλων/ σχεδόν όλων των δοντιών:

Σε περίπτωση που λείπουν όλα ή σχεδόν όλα τα δόντια, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων θα επιτρέψει τη σφιχτή και σταθερή συγκράτηση της τεχνητής οδοντοστοιχίας επιτρέποντας σας να γελάσετε ξανά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί μόνιμα μία γέφυρα πάνω σε τουλάχιστον 6 εμφυτεύματα. Η εργασία στερεώνεται σταθερά και δεν αφαιρείται. Στην άνω γνάθο ο ουρανίσκος παραμένει ελεύθερος.

 

Συμβατική θεραπεία:

Ολική οδοντοστοιχία. Η σταθερότητα χωρίς την βοήθεια των εμφυτευμάτων είναι σχεδόν αδύνατη. Το οστό σε γνάθους δίχως δόντια απορροφάται και η οδοντοστοιχία «παίζει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλεονεκτήματα των θεραπειών με οδοντικά εμφυτεύματα:

- Καμία απώλεια οστού, δημιουργία όμορφης εμφάνισης.

- Καμία φθορά στα υγιή γειτονικά δόντια, όχι τρόχισμα γειτονικών δοντιών.

- Ενδεχόμενη εξοικονόμηση χρημάτων, αφού τα εμφυτεύματα μπορούν να κρατήσουν μία ολόκληρη ζωή!

- Βελτιωμένη Ποιότητα Ζωής, αφού βελτιώνεται η ικανότητα να τρώτε μεγαλύτερη ποικιλία τροφών και δεν απαιτούνται  δύσχρηστες κόλλες οδοντοστοιχιών.

- Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ξενοιάστε από τις άβολες στιγμές με τις μη στερεωμένες οδοντοστοιχίες.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην υπερπροσφορά των εφήμερων εμφυτευμάτων, που κυκλοφορούν στην αγορά, υπερασπιστείτε τις αξίες σας.

Τα επώνυμα και αναγνωρίσιμα εμφυτεύματα, όπως τα εμφυτεύματα DENTSPLY-FRIADENT γερμανικής τεχνολογίας, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Ιατρείο μας, διαθέτουν:

- Έρευνα δεκαετιών με τεκμηριωμένη βιβλιογραφία.

- Καθαρό τιτάνιο (grade 2), βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλά από τα εμφυτεύματα, που κυκλοφορούν κατασκευάζονται από κράματα τιτανίου με προσμίξεις βαναδίου και άλλων μετάλλων.

- Πολλαπλά τεστ ελέγχου ποιότητας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τα εμφυτεύματα χαμηλού κόστους, λόγω περιορισμένου budget.

- Εμφυτευματική επιφάνεια με μικροσκοπική αδροποίηση και επεξεργασία, που επιταχύνει την οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος. Η τεχνογνωσία αυτή δεν διατίθεται από τα εμφυτεύματα χαμηλού κόστους!

- Εξειδικευμένη αποστείρωση με ακτίνες γ.

- Μικροσκοπικό έλεγχο των προσθετικών εξαρτημάτων για την απόλυτη εφαρμογή τους με τα εμφυτεύματα.

- Διεθνή αναγνώριση και υποστήριξη σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο Οδοντίατρο – Εμφυτευματολόγο!

 

 

 

Προσθετικές Αποκαταστάσεις

Πρόκειται για μεγάλο κλάδο της οδοντιατρικής που έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση των χαμένων δοντιών με διάφορες μεθόδους και απαιτεί τη συμμετοχή του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου. Οι προσθετικές εργασίες διαιρούνται σε 2 μεγάλες ομάδες:

Α. ακίνητη προσθετική: Εδώ υπάγονται οι εργασίες που τοποθετούνται μόνιμα πάνω στα δόντια ή εμφυτεύματα του ασθενή. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι στεφάνες και οι γέφυρες.

Β. κινητή προσθετική: Εδώ υπάγονται οι εργασίες που αφαιρούνται και επανατοποθετούνται στο στόμα από τον ίδιο τον ασθενή. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ολικές οδοντοστοιχίες (''μασέλες'') και οι μερικές οδοντοστοιχίες.

 

Στεφάνες

Όταν ένα δόντι έχει υποστεί σημαντική ζημιά και παρατηρείται εκτεταμένη απώλεια οδοντικού ιστού (όπως π.χ μετά απο ενδοδοντική θεραπεία) πρέπει να το προστατεύσουμε καλύπτοντάς το. Το δόντι τροχίζεται συμμετρικά απ’ όλες τις πλευρές και αντικαθίσταται με μία στεφάνη. Αυτή μπορεί να αποτελείται από συνδυασμό μετάλλου-ακρυλικού ή πορσελάνης.

Σε πρόσθια δόντια συνιστώνται για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα στεφάνες ολοκεραμικές (βλ. «Αισθητική οδοντιατρική- Ολοκεραμικές στεφάνες»).

 

 

 

 

Γέφυρες

Στην περίπτωση που υπάρχει απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών αλλά τα όμορα στο κενό δόντια είναι παρόντα μπορούμε να τοποθετήσουμε γέφυρα, η οποία θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα του φραγμού. Και εδώ απαιτείται ο τροχισμός των όμορων δοντιών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τη πορσελάνη. Αν τα δόντια αυτά είναι υγιή πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την εναλλακτική χρήση εμφυτευμάτων.

Ολικές οδοντοστοιχίες

Οι ολικές οδοντοστοιχίες είναι κινητές προσθετικές εργασίες που κατασκευάζονται για ασθενείς οι οποίοι έχουν χάσει τα δόντια της μίας ή και των δύο γνάθων τους. Η κατασκευή μιας ολικής οδοντοστοιχείας απαιτεί ειδικές γνώσεις από τον οδοντίατρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωστόσο, η σταθερότητα μιας οδοντοστοιχίας είναι περιορισμένη και η οδοντοστοιχία μπορεί να «παίζει». Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μερικές οδοντοστοιχίες

Οι μερικές οδοντοστοιχίες τοποθετούνται σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί μεγάλος αριθμός φυσικών δοντιών και τα εναπομείναντα δόντια δεν επαρκούν ή δεν είναι ικανά να στηρίξουν μία ακίνητη γέφυρα. Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε πλέον σύγχρονες, εξελιγμένες τεχνικές (συνδέσμους ακριβείας/τηλεσκόπια), οι οποίες μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια μερική οδοντοστοιχία χωρίς καθόλου εμφανή άγκιστρα, έτσι ώστε μια αισθητική αποκατάσταση με μια οδοντοστοιχια να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τον τρόπο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε μια μερική οδοντοστοιχία από τα υπόλοιπα δόντια, ενώ παράλληλα μπορούμε να πετύχουμε και μια ακόμα καλύτερη συγκράτηση.

Οι αποκαταστάσεις με συνδέσμους ακριβείας/τηλεσκόπια πρέπει να φτιάχνονται από εξειδικευμένο οδοντίατρο και εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο!


 

Αισθητική Οδοντιατρική

Στεφάνες ολοκεραμικές

Οι ολοκεραμικές στεφάνες τοποθετούνται κυρίως σε πρόσθια δόντια. Το πλεονέκτημα τους σε σχέση με τις “απλές” στεφάνες είναι ότι δεν περιέχουν καθόλου μέταλλο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χρώμα να είναι ακόμα πιο φυσικό και σε περίπτωση υποχώρησης των ούλων να μη φαίνεται το μεταλλικό άκρο της στεφάνης.

​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές φλούδες από πορσελάνη οι οποίες τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμά τους. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται αισθητικά και ελάχιστα παρεμβατικά το χρώμα, το σχήμα και και γενικά το χαμόγελό μας.

 

 

 

 

 

Βonding

Το bonding δοντιών είναι μια γρήγορη και ανώδυνη οδοντιατρική διεργασία αλλαγής οδοντικών διαστάσεων. Το υλικό που χρησιμοποιείται κατά το bonding είναι η σύνθετη ρητίνη και η αποκατάσταση είναι άμεση (σε μία συνεδρία).

 

 

 

 

Ένθετα-επένθετα

Κατασκευάζονται από πορσελάνη ή ρητίνη και μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε εκτεταμένες οδοντικές βλάβες όταν δεν επιθυμούμε να τροχίσουμε ολόκληρο το δόντι για στεφάνη (θήκη).

 

 

 

 

 

 

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Τα γνωστά σε όλους μας λευκά σφραγίσματα. Το μεγάλο κλινικό ενδιαφέρον και η συνεχής έρευνα τα έχουν καταστήσει απολύτως αξιόπιστα και έχουν σχεδόν πλήρως εκτοπίσει τις εμφράξεις αμαλγάματος (μαύρα σφραγίσματα).

 

 

 

 

Λεύκανση

Ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του άμεσου, θεαματικού αποτελέσματος και της μη επεμβατικότητας, δεν θίγεται η ακεραιότητα των δοντιών. Στο ιατρείο μας παρέχουμε 2 διαφορετικές προσεγγίσεις:

1) Λεύκανση στο σπίτι.

Μετά τη λήψη αποτυπωμάτων (μέτρων) κατασκευάζονται στο εργαστήριο εξατομικευμένοι νάρθηκες οι οποίοι παραδίδονται στον ασθενή μαζί με το gel λεύκανσης. Ο ασθενής φοράει τους νάρθηκες για ορισμένη ώρα, ανάλογα με τη συγκέντρωση του λευκαντικού παράγοντα στο gel. Είναι πολύ βολικό και ανώδυνο ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες.

2) Λεύκανση στο ιατρείο.

Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία. Ο ασθενής μέσα σε μία μόνο επίσκεψη που διαρκεί γύρω στη μία ώρα φεύγει με ολόλευκα δόντια!

Περιοδοντολογία

Είναι ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με την υγεία των ούλων, του οστού και των παρακείμενων ιστών. Οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία, για να είναι επιτυχής και μακρόβια, πρέπει να επιχειρείται πάνω σε υγιείς περιοδοντικούς ιστούς. Τόσο η ουλίτιδα όσο και η περιοδοντίτιδα πρέπει να χρήζουν σύνθετης αντιμετώπισης, σε συνδυασμό πάντα και απαραιτήτως με τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή του ασθενή, μέσω της ατομικής του στοματικής υγιεινής. Με τη χρήση ειδικών συσκευών (Laser), εργαλείων και τεχνικών, πραγματοποιείται, η αποτρύγωση των δοντιών, θεραπείες διαφόρων μορφών ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, ώστε να αντιμετωπισθεί κάθε βλάβη η οποία αφορά τους ιστούς που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Η μη αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδας μπορεί να οδηγήσει σε κινητικότητα και τελική απώλεια δοντιών.

Η θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο Οδοντίατρο- Περιοδοντολόγο!

 

 

 

 

Ενδοδοντία

Σε δόντια με οξείες η χρόνιες φλεγμονές (αποστήματα, πολφίτιδες, συρίγγια, κύστεις κ.λ.π.) αφαιρείται ο προσβληθείς πολφός από το εσωτερικό του δοντιού (''απονεύρωση'') και μετά από επιμελέστατο καθαρισμό, σφραγίζεται εσωτερικά με ερμητική έμφραξη. Κάποιες ενδοδοντικές θεραπείες ολοκληρώνονται σε μία συνεδρία, ενώ άλλες απαιτούν δύο ή περισσότερες, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη τοποθεσία του δοντιού.

Πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη του ενδοδοντικά θεραπευμένου δοντιού με στεφάνη.

 

 

 

Παιδoδοντία

Οι πρώτες επαφές του παιδιού με τον οδοντίατρο είναι εξαιρετικά σημαντικές αφού έχει διαπιστωθεί ότι σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν το πώς θα αντιμετωπίζει ως ενήλικας την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Έχουμε μεγάλη πείρα στην εργασία με παιδιά και ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η καθοδήγησή τους από νωρίς σε θέματα ατομικής στοματικής υγιεινής. Παρέχουμε όλο το φάσμα παιδοδοντικών υπηρεσιών όπως είναι η φθορίωση για την ενδυνάμωση των δοντιών, σφραγίσματα, εξαγωγές νεογιλών κλπ, ενώ δίνουμε τεράστια σημασία στην εμπέδωση από τον μικρό ασθενή του ρόλου της στοματικής του υγείας.

 

 

 

 

Προληπτική Οδοντιατρική

Όλοι οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουμε τη σημασία της πρόληψης των νοσημάτων. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε εξατομικευμένο σύστημα προληπτικής οδοντιατρικής, όπου παρέχουμε check up, καθαρισμό δοντιών (απλό ή σύνθετο), Sealants και ακτινογραφικό έλεγχο εάν είναι απαραίτητο. Με αυτό το τρόπο προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις παθήσεις ή τουλάχιστον να τις αντιμετωπίζουμε σε αρχικό στάδιο, πριν αρχίσουν να προκαλούν συμπτώματα στον ασθενή.

 

Ο σύνθετος καθαρισμός δοντιών πραγματοποιείται με υπέρηχο για την απομάκρυνση της τρυγίας (πέτρα) σε συνδυασμό με την αυθεντική μέθοδο Air- flow για την απομάκρυνση των χρωστικών και των μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και τερηδόνα. Η τοποθέτηση φθορίου για την ενδυνάμωση της αδαμαντίνης (φθορίωση) ολοκληρώνει τον σύνθετο καθαρισμό. Έτσι τα δόντια σας όχι μόνο θα δείξουν πιο καθαρά αλλά και πιο λευκά.

Τα Sealants είναι ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Πρόκειται για υγρές ρητίνες, που “γεμίζουν” τις οπές και σχισμές των μασητικών επιφανειών των οπισθίων δοντιών, όπου μένουν τα υπολείμματα των τροφών και αναπτύσσεται η τερηδόνα χωρίς όμως αυτά να πρέπει να τροχιστούν. Οι περισσότερες τερηδόνες παρουσιάζονται συνήθως τα πρώτα χρόνια μετά την εμφάνιση των δοντιών στο στόμα. Γι’ αυτό οι προληπτικές καλύψεις πρέπει να τοποθετούνται μετά την ανατολή των πρώτων και δεύτερων μονίμων γομφίων, δηλαδή στην ηλικία των 6 - 7 και 12 - 13 ετών.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οδοντικά Εμφυτεύματα
Προσθετικές Αποκαταστάσεις
Στεφάνες
Γέφυρες
Μερικές Οδοντοστοιχίες
Ολικές Οδοντοστοιχίες
Αισθητική Οδοντιατρική
Στεφάνες
Πορσελάνη
Bonding
Ένθετα - Επένθετα
Σύνθετη Ρητίνη
Λεύκανση
Περιοδοντολογία
Ενδοδοντία
Παιδοδοντία
Προληπτική Οδοντιατρική
bottom of page